Tinkov fejrer sejr: Touren er en russisk rutsjebanetur

Touren har indtil videre fået både grin og gråd frem i Oleg Tinkov, og tirsdag brød den russiske ejer af Tinkoff-Saxo ud i jubellatter og smil, da holdets vejkaptajn Michael Rogers vandt 16. etape.

- Det har været en meget mærkelig Tour. Vi mistede Alberto Contador, og vi blev rasende og deprimerede. Så holdt vi et møde med Bjarne Riis og drengene på et cafeteria tæt på hotellet, og vi talte om, at vi skal vise karakter og kæmpe, siger Oleg Tinkov.

Alberto Contador, som skulle køre efter samlet sejr måtte udgå efter et styrt, og derpå krævede russeren etapesejre som oprejsning.

Den unge polak Rafal Majka vandt forleden en bjergetape i Alperne, og tirsdag fordoblede den 34-årige australier det russiske holds succes.

- Vi skulle bevise, at vi er Tinkovs hold, og vi skulle vinde mindst to etaper. Jeg er glad for, at Rafal Majka greb teten og vandt en etape for os. Det var meget følelsesladet, og vi græd næsten i bussen.

- I dag vinder vi den anden etapesejr, og Rafal har erobret bjergtrøjen. Det er cool. Selvfølgelig vil vi savne det store mål - at være i gult på Champs-Élysées - men vi er i det mindste gode, og vi ser godt ud. Vi skal være stolte over os selv, siger Oleg Tinkov.

Michael Rogers, som har vundet tre verdensmesterskaber i enkeltstart, havde aldrig tidligere vundet en etape i Touren, hvor han de seneste år har kørt som luksushjælper og vejkaptajn for ryttere som Bradley Wiggins og Alberto Contador.

- Jeg er specielt glad for, at Rogers vinder sin første etape i Touren. Og jeg er glad for, at han gør det på mit hold. Han er kaptajn på holdet, og han har blomstret i dette forår. Han vandt to etaper i Giroen, og nu vinder han så her i Touren. Det er perfekt. Tillykke til Australien.

- Vi har stadig noget champagne efter Majkas sejr. Det snakkede jeg allerede med Michael Rogers om, da vi fejrede Majka. De flasker åbner vi i aften, siger Oleg Tinkov.

Spørgsmål: Er du tilfreds med Touren, som den er forløbet for jer?

- Det er svært at være tilfreds, når Alberto er ude, men det går godt og meget bedre nu. I det mindste begynder humøret at stige i bussen, siger Tinkov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip