Tinkov: Jeg har ikke forpurret aftale med Contadors ven

Oleg Tinkov, der for nylig overtog ejerskabet af Bjarne Riis' cykelhold, afviser, at han skulle have forpurret en kontrakt med den tidligere olympiske mester Samuel Sánchez.

Den spanske avis El Pais hævder, at den russiske rigmand skulle have modsat sig en kontrakt med Sanchez, der ifølge avisen havde en mundtlig aftale om køre for Tinkoff-Saxo i 2014.

Oleg Tinkov og holdets direktør Stefano Feltrin afviser, at holdejeren skulle have blandet sig i holdets sammensætning.

- Jeg har ikke haft noget at gøre med Sanchez og har aldrig set ham. Alle forhandlinger med potentielle ryttere er i Bjarnes hænder. Jeg betaler bare, fortæller Oleg Tinkov på Twitter.

Samme melding kommer fra Stefano Feltrin.

- Vi har sagt meget klart, at Bjarne tager sig af alt det, der relaterer sig til det sportslige. Oleg sagde på pressemødet, at han ikke ville blande sig.

- Jeg kan så forstå, at Samuel Sánchez måske har sagt noget andet, men det passer ikke. Oleg Tinkov har ikke nedlagt veto mod nogen, siger Feltrin til velonation.com.

Direktøren regner ikke med, at Tinkoff-Saxo vil føje flere ryttere til holdet forud for den kommende sæson.

Samuel Sánchez, der vandt OL-guld i 2008 i Beijing, oplyste for nylig, at han havde en mundtlig aftale på plads omkring sin fremtid. Den er nu faldet til jorden, og derfor står Euskaltel-rytteren uden arbejdsgiver for den kommende sæson.

El Pais mener at vide, at det var Tinkoff-Saxo, der havde indgået en aftale med den 35-årige spanier, der er nær ven med holdets kaptajn, Alberto Contador.

Netop Contador og Oleg Tinkov har tidligere haft et anstrengt forhold efter Contadors fjerdeplads i sidste års Tour de France. Tinkov mente dengang, at Contador var alt for højt betalt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip