Tinkov kritiserer Riis: Han lavede ingenting

Skrevet af admin

06/04/2015

Dagens topnyheder

Bjarne Riis fungerede i realiteten ikke som manager på cykelholdet Tinkoff-Saxo.

Nogenlunde sådan må man tolke holdejer Oleg Tinkovs seneste udtalelser om fyringen af danskeren. Han mener nemlig ikke, at Bjarne Riis lavede noget særligt.

Det har han ifølge den respekterede tyske hjemmeside radsport-news sagt til russisk Eurosport.

- Alle de årsager, man har hørt i offentligheden, har noget med sandheden at gøre. Jeg har fyret Riis, fordi han til syvende og sidst faktisk ikke lavede noget. Han arbejdede i virkeligheden ikke som manager, siger Oleg Tinkov ifølge radsport-news.

Oleg Tinkov har ofret mange penge på sit cykelhold, og han har allerede erklæret, at han vil have verdens bedste cykelhold.

Indtil videre er det imidlertid ikke gået helt så godt med kun to sejre som resultat. Ansvaret for den magre høst lægger han også til dels hos Bjarne Riis.

- Han kom kun til løbene og stak bare anvisninger ud til rytterne. Jeg mener, at det må være mig, som holdejer, der skal agere som manager.

- Derfor vil der internt på holdet ikke være noget, som er anderledes. Alle gør, som vi hele tiden har gjort. Nu bare uden Riis, fortsætter den russiske rigmand.

Søndagens Flandern Rundt så også ud til at være nogenlunde som det har været hidtil i sæsonen. Peter Sagan, som er hentet til holdet for at skaffe succes i klassikerne, blev nummer fire.

Tirsdag indleder holdets etapeløbskaptajn Alberto Contador endnu en del af sin forberedelse til Giro d'Italia med etapeløbet Baskerlandet Rundt.

/ritzau/