Tinkov: Riis er den bedste sportsdirektør

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Bjarne Riis ejer ikke længere et cykelhold.

Det blev bekræftet mandag på et pressemøde i London. Her blev den russiske rigmand Oleg Tinkov præsenteret som ny ejer.

Riis fortsætter dog med at arbejde for holdet i rollen som manager i mindst tre år, og det glæder Tinkov.

- Jeg har Bjarne Riis som den bedste sportsdirektør og Alberto Contador som er den bedste rytter. Jeg er meget lykkelig, siger Tinkov.

Tinkovs pengeinstitut Tinkoff Credit Systems fortsætter som hovedsponsor for holdet, mens danske Saxo Bank er sekundær sponsor i 2014.

Holdet skifter samtidig navn fra Saxo-Tinkoff til Tinkoff-Saxo i den kommende sæson.

- Med denne aftale mener jeg, at Tinkoff Sport har sikret sig det bedst mulige fundament og setup til at indfri vores mål om at blive det bedste cykelhold i verden i løbet af de kommende tre år.

- Det bliver en markant investering for Tinkoff Sport, men jeg er ikke i tvivl om, at værdien vil blive større end prisen, siger Tinkov til holdets hjemmeside.

Russeren fortæller, at hans drøm er gået i opfyldelse med købet af Riis' hold.

- Det er en fantastisk dag for cykling. Jeg havde holdet Tinkoff Credit Systems i tre år. Så kom krisen, jeg solgte holdet, men jeg havde drømmen om at lave noget med Riis.

- Han er den bedste sportsdirektør. Og da jeg begyndte at have penge igen, kom jeg tilbage som sponsor for Bjarne. Og nu er min drøm gået i opfyldelse. Jeg er glad og lykkelig over at blive ejer at dette hold, siger Tinkov.

/ritzau/