Tip fra FBI startede østjysk sag om giftmord

En agent fra FBI kom til Danmark i januar og fortalte dansk politi, at en sag om våben og giftstoffer i USA trak tråde til Danmark. Nærmere bestemt et postkontor i den østjyske by Hornslet.

Dermed startede en sag om forsøg på giftmord, hvor en 34-årig mand torsdag sidder på anklagebænken ved Retten i Randers.

FBI fortalte, at forbundspolitiet har anholdt en 19-årig mand i Florida, som havde solgt våben og dødelige giftstoffer på internetsiden Black market reload.

Amerikansk politi havde fundet en kvittering hos den 19-årige, hvor modtageren var den 34-årige. Kvittering var for et salg af giftstoffet abrin.

Den 34-årige mand er anklaget for at forsøge at dræbe en ukendt person med gift i en periode fra september sidste år og frem til sin anholdelse 29. januar i år.

Samlet er han anklaget for at opbevare fire milliliter abrin på sin bopæl i Ryomgaard på Djursland fra starten af januar og frem til anholdelsen.

Anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at den tiltalte hyrede en privatdetektiv til at finde identiteten på en person i Ukraine, som den 34-årige angiveligt forsøgte at dræbe med giftstoffet.

Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en lejemorder, der dog angiveligt aldrig sagde ja til bestillingen.

Målet for den 34-årige var ifølge anklagen at dræbe en ukendt person, som det ikke lykkedes at finde identiteten på, før den 34-årige blev anholdt.

Stoffet er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at den fundne mængde abrin kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel, og det er et meget sjældent giftstof.

Den 34-årige har tidligere nægtet sig skyldig under grundlovsforhør i sagen, hvor der forventes dom senere i juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip