Tip: Sådan får du garanteret sprød svær på flæskestegen

Når vi sætter os til bordet juleaften, skal det helst ikke være en flæskesteg med gummiagtig svær, vi sætter tænderne i.

Vil du lykkes med din julemiddag, er succeskriteriet sprød svær, og det kræver ifølge madskribent Camilla Biesbjerg fra magasinet Mad! flere ting.

- Først og fremmest er det vigtigt at ridse sværen helt ud i siderne, dog uden at skære ned i kødet. Dernæst skal man sikre, at flæskestegen ligger helt lige på risten i ovnen, så den bliver stegt jævnt over det hele. Er flæskestegen tyndere i den ene side, kan man ligge en halv rå kartoffel ind under stegen, så den ligger lige. Husk også at gnide godt med groft salt ind i sværen, inden den kommer i ovnen, forklarer Camilla Biesbjerg.

Gør mesterkokken efter – få Thomas Hermans opskrift på den perfekte flæskesteg på madogbolig.dk.

Når flæskestegen bare ikke vil lykkes

Er sværen alligevel blød, når stegen er færdig, er der ingen grund til panik. Du kan sagtens nå at redde stegen, så den bliver serveret med sprød svær.

- Hvis sværen ikke er sprød efter endt stegetid, kan man give den et par minutter under ovnens grill ved høj varme – men hold godt øje med, at den ikke brænder på, forklarer Camilla Biesbjerg.

Få opskriften på den bedste julesauce på madogbolig.dk

Hvis du bekymrer dig for, om kødet bliver for tørt under stegningen, har Camilla Biesbjerg et godt trick hertil:

- Man kan skære sværen helt af, inden stegen kommer i ovnen, give den et let opkog i en gryde med vand, og dernæst stege den på en rist for sig selv i ovnen. På denne måde sikrer man, at sværen bliver sprød, uden at selve kødet bliver tørt, fortæller hun.

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk   Aller Media,

 

Dagens Gossip