Tip: Spar tusindvis af kroner på dit boliglån med denne lånefinte

Mange boligejere kan spare tusinder af kroner på at lægge deres lån om på en måde, som bankerne ikke umiddelbart ønsker at informere deres kunder om.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det er især boligejere i Storkøbenhavn, der kan spare mange penge hvert eneste år. Boligpriserne er her steget så meget, at ejernes gæld fylder mindre i forhold til den aktuelle boligværdi.

Det giver mulighed for at halvere bidragssatsen - et af gebyrerne på et realkreditlån - hvis man opsiger sit nuværende rentetilpasningslån i forbindelse med en refinansiering og optager et nyt, tilsvarende lån umiddelbart efter.

- At bankerne ikke informerer de relevante kunder om dette, vidner jo om, at bankrådgiveren ikke er kundernes mand, men bankens, siger Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, til avisen.

Han noterer, at bankerne har haft meget travlt med at kontakte deres kunder på det seneste i forbindelse med den netop overståede auktion over danskernes flekslån, selv om kunderne ofte kun sparer ganske lidt ved eksempelvis at skifte deres F1-lån ud med et F3-lån.

Men de har altså ikke rådgivet om helt at opsige lånet.

Realkredit Danmark erkender, at kunderne ikke bliver informeret om muligheden.

- Vi har en tradition for, at bidragssatsen ligger fast i hele lånets løbetid. Det ønsker vi ikke at lave om. Vi hæver jo heller ikke bidragssatsen, hvis boligpriserne falder, og gælden dermed stiger i forhold til boligens værdi, siger Carsten Nøddebo, direktør i Realkredit Danmark, til Jyllands-Posten.

Det koster omkring 9000 kroner at opsige sit nuværende lån og optage et nyt. Hvert år vil en lavere bidragssats dog give en besparelse på eksempelvis 5000 kroner ved et lån på en million kroner, der løber over 30 år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip