Titanic-stjerne er ny FN-ambassadør

Det var et isbjerg, der gav Titanic sit dødsstød i 1912 og skuespiller Leonardo DiCaprio sit store gennembrud i filmen af samme navn fra 1997.

Netop derfor er det måske også meget passende, at den amerikanske berømthed nu skal tale miljøets sag for FN. Den 39-årige skuespiller er netop blevet udnævnt til "Messenger of Peace on Climate Change", eller på dansk: fredsambassadør for klimaændringer.

- Det er en ære for mig at indtage min nye rolle som fredsambassadør for klimaændringer og støtte generalsekretæren i hans arbejde med at adressere en af de vigtigste sager, vi må se i øjnene som et globalt samfund, siger Leonardo DiCaprio i en officiel udmelding på FN's hjemmeside.

Generalsekretæren roser DiCaprios langvarige indsats på klimaområdet og hans økonomiske støtte til den vigtige sag. I løbet af det sidste år har Hollywoodstjernen i alt doneret 10 millioner dollar (ca. 57,5 millioner kroner) til bevarelse af vandmiljøet.

- Jeg føler en moralsk forpligtigelse til at tale den her sag på dette afgørende tidspunkt i menneskets historie - det er tid til handling. Hvordan, vi vælger at reagere på klimakriser i de kommende år, vil sandsynligvis afgøre menneskehedens og vores planets skæbne, siger Leonardo DiCaprio.

Tidligere FN-fredsambassadører for klima tæller blandt andre skuespillerne Edward Norton, Michael Douglas, Charlize Theron og George Clooney samt musikeren Stevie Wonder.

Newspaq

 

Dagens Gossip