Titanic-stjerne er ny FN-ambassadør

Det var et isbjerg, der gav Titanic sit dødsstød i 1912 og skuespiller Leonardo DiCaprio sit store gennembrud i filmen af samme navn fra 1997.

Netop derfor er det måske også meget passende, at den amerikanske berømthed nu skal tale miljøets sag for FN. Den 39-årige skuespiller er netop blevet udnævnt til "Messenger of Peace on Climate Change", eller på dansk: fredsambassadør for klimaændringer.

- Det er en ære for mig at indtage min nye rolle som fredsambassadør for klimaændringer og støtte generalsekretæren i hans arbejde med at adressere en af de vigtigste sager, vi må se i øjnene som et globalt samfund, siger Leonardo DiCaprio i en officiel udmelding på FN's hjemmeside.

Generalsekretæren roser DiCaprios langvarige indsats på klimaområdet og hans økonomiske støtte til den vigtige sag. I løbet af det sidste år har Hollywoodstjernen i alt doneret 10 millioner dollar (ca. 57,5 millioner kroner) til bevarelse af vandmiljøet.

- Jeg føler en moralsk forpligtigelse til at tale den her sag på dette afgørende tidspunkt i menneskets historie - det er tid til handling. Hvordan, vi vælger at reagere på klimakriser i de kommende år, vil sandsynligvis afgøre menneskehedens og vores planets skæbne, siger Leonardo DiCaprio.

Tidligere FN-fredsambassadører for klima tæller blandt andre skuespillerne Edward Norton, Michael Douglas, Charlize Theron og George Clooney samt musikeren Stevie Wonder.

Newspaq

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip