Titusinder protesterede mod antiislamister i Tyskland

Skrevet af admin

12/01/2015

Dagens topnyheder

Over det meste af Tyskland trodsede tusinder januarkulden og gik på gaden for at vise støtte til tolerancen og modstand mod organisationen Pegida, der kræver stop for muslimsk indvandring.

Vurderinger lyder, at i alt 100.000 mennesker deltog i moddemonstrationer mod de antiislamistiske kræfter rundt om i Tyskland.

I hovedstaden Berlin deltog omkring 4000 mennesker i en demonstration ved Brandenburger Tor under parolen: "Vi er Charlie. Vi er ikke Pegida".

Det var en reference til sidste uges angreb mod ugeavisen Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 mennesker mistede livet. I de efterfølgende dage blev yderligere fem dræbt under gidseltagninger i den franske hovedstad.

Pegida havde størst opbakning i Dresden, hvor den antiislamiske organisation har holdt ugentlige demonstrationer siden oktober.

Her deltog over 15.000 mennesker i protesten med krav om at stoppe indvandring og hvad Pegida betegner som "islamiseringen" af samfundet.

I Hannover gik 17.000 mennesker på gaden for at vise deres modstand mod Pegida, og i Leipzig - hvor Pegida havde håbet at kapre nye støtter - gik omkring 30.000 Pegida-modstandere gennem byen.

Også i blandt andet Hamburg, Saarbrücken, Rostock og Düsseldorf var indbyggerne på gaden for at gøre opmærksom på, at de ikke deler Pegidas synspunkter.

Flere tyske bystyrer havde forud for mandagens demonstrationer taget afstand fra Pegida og markerede det ved at slukke lysene på offentlige bygninger.

/ritzau/dpa