Tivoli bygger skole for gardere og balletbørn

København skal have et nyt kulturhus, hvor musik og dans skal gå hånd i hånd. Det er Tivoli, der bygger en skole til 130 millioner kroner til havens balletbørn og Tivoli Gardens musikere. Byggeriet går i gang til næste år.

Pengene til huset kommer delvist fra Tivoli og delvist fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Fonden har givet 50 millioner kroner til det 4500 kvadratmeter store hus, der vil komme til at gå under navnet Tivoli Huset, oplyser Tivoli.

- Med den meget generøse donation har A.P. Møller Fonden endnu en gang vist, at fonden spiller en væsentlig rolle for udviklingen af Danmarks børn og unge, siger Tivoli-direktør Lars Liebst om byggeriet.

- Tivoli Huset bliver et kraftcenter for musik og ballet, hvor topprofessionelle lærerkræfter, udøvende balletdansere og musikere vil mødes, inspireres og være med til at dygtiggøre Danmarks mange unge, kreative talenter, siger direktøren.

I 170 år har Tivoli spyttet musiktalenter ud via Tivoli-garden. Og i 2012 kom Tivoli Balletskole til, hvor der i dag er 200 elever. Planen med det nye hus er blandt andet at udvide kapaciteten, så der kan blive plads til flere børn og unge.

- Tivolis tanke om at samle de to kunstformer ballet og musik fysisk under samme tag giver god mening. Der er tale om et visionært projekt, der styrker kreativ uddannelse af talentfulde balletdansere og musikere, siger fondens direktør, Henrik Tvarnø.

Huset kommer til at ligge i Tietgensgade sammen med Tivolis Koncertsal. Og på sigt er planen, at de 100 gardere vil få følgeskab af op til 600 balletelever. Huset giver også mulighed for at kunne optage piger i Tivoli-garden på lige fod med drenge.

Tivoli er nu i tæt dialog med Københavns Kommune om at få lavet det nødvendige lokalplangrundlag. Det forventes at falde på plads i 2015, og først herefter kan byggeriet gå i gang.

Tivoli Huset er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners fra New York. Firmaet har blandt andet tegnet Bank of China Tower i Hongkong, og den berømte Pyramide-udvidelse af Louvre Museet i Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip