Tivoli foretager ikke ændringer på ulykkeskarrusel

Der bliver ikke foretaget ændringer ved Tivolis forlystelse Nautilus, som en femårig hollandsk dreng lørdag faldt ud af, da han spændte sikkerhedsselen op og rejste sig, mens den kørte.

Det fastslår Mogens Ramsløv, driftschef i Tivoli, oven på et evalueringsmøde, som forlystelseshaven holdt mandag, to dage efter ulykken.

- Som det ser ud lige nu, er der ikke noget, vi kan forbedre på forlystelsen, siger han til Ritzau.

Hermed giver ulykken ikke anledning til, at Tivoli skifter sikkerhedsselerne ud, så gæsterne ikke selv kan spænde selerne op, som det var tilfældet med drengen.

- At sætte sikkerhedsbøjler ind ville være en meget voldsom øvelse.

- Hvis vi kendte tilsvarende eksempler fra andre steder, var det selvfølgelig noget, vi ville kigge ind i. Vi har aldrig oplevet en tilsvarende hændelse i forhold til forlystelserne, siger Mogens Ramsløv og tilføjer:

- Hvis vi gik ud og ændrede forlystelsen, ville det være en stor indgriben i forhold til de forlystelser, der er i Danmark, og ikke kun i forhold til Tivoli. Så skulle de forskellige sommerlande og alle de omrejsende tivolier gøre tilsvarende.

Han understreger, at Tivolis sikkerhedsregel siger, at børn under 120 centimeter skal køre med en voksen, så den voksne kan holde øje med barnet.

- I det her tilfælde var det drengens mor, siger han.

Ved faldet landede drengen oven på en 39-årig dansk kvinde, som drengen og hans familie besøgte under en ferietur til København.

Både drengen og kvinden slap med mindre skrammer.

Politiet og det uvildige sikkerhedsfirma Force Technology har vurderet, at der intet var i vejen med forlystelsen.

Tivoli overvejer at opstille bedre skiltning ved forlystelsen og vil også bruge erfaringerne fra ulykken i sine fremtidige sikkerhedsøvelser.

- Der er ikke noget mere katastrofalt end en ulykke. Både for dem, det går ud over, og også rent pengemæssigt. Det er utrolig dårligt for forretningen, hvis sådan noget sker, siger Mogens Ramsløv, driftschef i Tivoli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip