Tivoli i hopla - flere besøgende end ventet

Tivoli vil gerne have gæster, mange gæster. Derfor har der været flere åbningsdage og et historisk højt niveau af aktiviteter i 2014, blandt andet blev Rutschebanens 100 års jubilæum fejret med maner.

De afspejler sig i årsregnskabet med flere besøgende, stigende omsætning og større overskud.

Omsætningen steg til 1244 millioner kroner mod 1144 millioner kroner året før, og overskuddet før skat landede på 56,3 millioner kroner mod 42,6 millioner kroner året før.

Grundlaget er 4,5 millioner besøgende, en stigning på 278.000 i forhold til året før, oplyser Tivoli i en meddelelse til fondsbørsen.

Administrerende direktør i Tivoli Lars Liebst siger i en kommentar til regnskabet, at det er i overensstemmelse med den opjustering, som den gamle forlystelsespark meddelte i januar.

- Årsagen til fremgangen skal findes i en kombination af tiltag, der har været arbejdet på gennem en årrække. 2014 havde et historisk højt aktivitetsniveau med flere åbningsdage og blandt andet fejring af Rutschebanens 100 års dag.

- Det har medført et øget antal gæster og deraf følgende omsætning, siger Lars Liebst.

Tivoli kan desuden glæde sig over, at der er en mindre fremgang i andelen af turister blandt havens gæster.

- Desuden viser vores undersøgelser, at gæsterne er særdeles tilfredse med deres besøg og gerne vil anbefale et besøg til andre.

- Det er tilfredsstillende at se, at Tivolis langsigtede strategi har effekt. Det er udviklingsspor, vi vil forfølge i de kommende år, siger Lars Liebst.

I år åbner Tivoli onsdag i næste uge 1. april, og forventningen til en god sæson er med forbehold fløjet op i den øverste ballongynge.

Omsætningen ventes at blive lidt højere end 900 millioner kroner, når indtægter fra forpagtere og lejere er trukket fra. Med disse indtægter trukket fra havde Tivoli en omsætning i 2014 på 861,9 millioner kroner.

Overskuddet før skat ventes at blive i omegnen af 50-60 millioner kroner, men vejr og uforudsete begivenheder kan have indvirkning på forretningen.

Tivoli har dog en udfordring at arbejde videre med. Havens planer om at opføre Tivoli Huset i Tietgensgade som en ny talentskole for Tivoli-Garden og Tivoli Ballet Skole er blevet stemt ned i Københavns Kommune.

- Dette projekt kræver videre dialog, efter at startredegørelsen blev nedstemt med en enkelt stemmes flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg, fastslår Tivoli i regnskabet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip