Tivoli udvider sommersæsonen

Det er ikke en aprilsnar - men 1. april åbner Tivoli for sommergæsterne. Og i år er sæsonen længere end tidligere - i hvert fald i den gamle forlystelseshave i København.

- Vi har tidligere været varsomme med at tage hul på årets sommersæson tidligt i april, men gæsterne tog flot imod vores sæsonudvidelser sidste år, hvor vi udvidede Halloween og forlængede julesæsonen, siger underdirektør i Tivoli Dorthe Weinkouff Barsøe i en pressemeddelelse.

Den længere sommersæson er derfor ikke det første skridt i rækken, som Tivoli har taget mod at udvide sin nuværende forretning fra at være sæsonbetonet til at være en helårsforretning.

Sidste år blev åbningen omkring efterårsferien og Halloween forlænget, og julesæsonen strakte sig ind i det nye år.

- I de seneste år er det via et stigende antal aktiviteter i Glassalen og Koncertsalen lykkedes os at blive mindre vejrafhængige. Og i år har vi så sammensat det mest ambitiøse kulturprogram i Tivolis historie, siger underdirektør Nikolaj Koppel.

- Med verdensstjerner på Plænen fra Lady Gaga til Elton John, et historisk dyrt Fredagsrock-program, et nyt hold på sommerrevyen med Bodil Jørgensen tilbage samt hele det øvrige kulturprogram har vi oplevelser til alle danske og udenlandske segmenter uanset alder, smag og pengepung, siger han.

Sæsonforlængelserne har bidraget til en gæstefremgang på 6,2 procent, og den gamle have har også en opjustering af forventningerne til årets resultat i posen, oplyser Tivoli.

Tivoli kommer med årsregnskab 23. marts, og allerede i januar skruede man op for forventningerne for hele 2014.

Sommersæsonen er den længste i Tivolis historie, og den strækker sig fra 1. april til og med 20. september. Samlet er haven åben syv dage mere end i 2014 - helt præcist i 175 dage.

Det er den 173. sommersæson i Tivolis historie.

/ritzau/

 

Dagens Gossip