Tjek din afgang: Franske stewardesser varsler strejke den næste uge

Skrevet af admin

26/07/2016

Mest læste i dag

Hvis man har billet til en afgang med luftfartsselskabet Air France i de kommende dage, er det en ekstra god idé at tjekke selskabets hjemmeside.

En del af kabinepersonalet i Air France har nemlig varslet strejke i perioden 27. juli til 2. august, oplyser selskabet på sin hjemmeside. Det vil føre til markante driftsforstyrrelser og aflyste fly, lyder det fra selskabet.

Også i Københavns Lufthavn kan fly blive tvunget til at blive på landjorden, hvis strejken ender med at blive ført ud i livet.

Ifølge presseafdelingen i Københavns Lufthavn har Air France ti afgange fra København til Paris de Gaulle alene onsdag, og som risikerer at blive aflyst.

Berørte passagerer kan udskyde rejsen eller få et tilgodebevis for rejsens pris, lyder det på Air Frances hjemmeside. Selskabet vil forsøge at ombooke så mange passagerer som muligt til afgange med andre selskaber.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP lyder de første meldinger fra Air France, at op mod 30 procent af selskabets korte og mellemlange flyvninger blive aflyst, mens færre end ti procent af de lange flyvninger formentligt må blive på jorden.

Sidste sommer havde det franske selskab omkring 1000 afgange om dagen med 140.000 passagerer om bord.

Ifølge branchemediet Standby er det to ud af tre fagforeninger for kabinepersonalet i Air France, der varsler strejke.

Ledelsen og medarbejdere er ifølge AFP uenige om fornyelsen af en overenskomst, der udløber til oktober. Ledelsen vil forlænge overenskomsten i 17 måneder, mens de fagforeningerne kræver sikkerhed om vilkårene for de næste tre til fem år.

Air France understreger, at afgange, som er betjent af selskabets samarbejdspartnere ikke er omfattet af strejken. Det gælder blandt andet HOP!, KLM and Delta.

/ritzau/