Tjek din e-Boks: Vigtig besked på vej til disse bilejere

Emil Martesen

14 uger siden

|

18/03/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Tjek din e-Boks.

Dagens topnyheder

Elbiler har fået en høj stjerne hos et hav af danskere.

Og hvis du er blandt dem, der har en Kia e-soul, så bør du nok lige tjekke indbakken, for 40.000 eksemplarer af modellen bliver nu tilbagekaldt.

Det sker i kølvandet på, at man har fundet ud af, at modellen kan finde på at bevæge sig under opladning, hvis parkeringsbremsen ikke er slået til manuelt.

Det lyder næsten som en dårlig joke, men European Rapex, et europæisk varslingssystem, har slået alarm og siger, at det her potentielt kan føre til ulykker.

Sådan skriver B.T.

I Danmark er der 38 Kia-ejere, der har fået besked omkring, at de bør lægge turen forbi værkstedet til et tjek:

"Vi har skrevet til 38 danske Kia e-Soul-ejere, som bedes køre forbi værkstedet og få bilen tjekket", lyder det fra Lena Mejdal Iversen, pressekoordinator for Kia i Danmark.

For at sætte en stopper for de små selvvalgte ture, bliver de berørte biler nu opgraderet med en automatisk parkeringsbremse, hvilket lyder som et godt tiltag, når hvor de allerede har den teknologi på de nyere modeller.

De biler, der nu bliver tilbagekaldt, er fra perioden mellem 2013 og 2018. Så hvis du har en af dem, er det måske værd at tjekke, om den har planer om at 'lille tur', når den står til opladning.

I Norge, hvor de hoppede på elbilvognen før danskerne, skal hele 16.000 biler tjekkes:

"Nordmændene var hurtigere med på elbilbølgen end os herhjemme", siger Lena Mejdal Iversen.

Det er ikke første gang Kia har måttet tilbagekalde biler. Tilbage i 2022 var der ballade med nogle Kia Soul-modeller pga. nogle sensorer til airbags, der ikke helt ville det, de skulle.