Er du blandt? Nye MobilePay-problemer giver pengepanik hos flere danskere

Emil Martesen

14 uger siden

|

18/03/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nye MobilePay-problemer giver pengepanik hos en række danskere.

Dagens topnyheder

Man skal ikke spole tiden ret langt tilbage - nærmere bestemt den 12. marts - før en stor MobilePay-opdatering så dagens lys.

Og selvom det meste har foregået forholdsvis gnidningsfrit, så er betalingstjenesten stødt ind i en række problemer.

Teknologier er nemlig ikke immune over for tekniske fejl, og det oplever tusindvis af danskere nu konsekvensen af.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted, når vi befinder os i en tid, hvor digital betaling er blevet en hjørnesten i mange erhvervsdrivendes daglige drift.

En lang række erhvervsdrivende, der bruger MobilePay Erhverv har nemlig ikke fået udbetalt deres penge. Den normale procedurer er ellers, at de indbetalte penge fra kunderne bliver overført til kontoen dagen efter transaktionen.

Men det oplever Anne-Clari Vetö, en selvstændig virksomhedsejer, ikke.

Hun står nemlig ansigt til ansigt med en udfordring, der har ramt hendes virksomhed hårdt: siden fredag har hun ikke modtaget betalinger via MobilePay Erhverv.

Hun lægger heller ikke skjul på, at det er helt uacceptabelt:

"Det er helt uacceptabelt. Jeg forstår ikke, man ikke har advaret andre erhvervsdrivende, så de ved, at de ikke skal bruge MobilePay, indtil problemet er løst", siger hun. 

Mads Allingstrup, presseansvarlig hos MobilePay, erkender problemet og forsikrer, at 'alle mand er på opgaven', men kan ikke give konkrete svar på hverken omfanget eller årsagen til fejlen:

"Vi kender ikke omfanget eller årsagen til problemet, men lige nu har vi alle mand på opgaven. Vi ved ikke, hvor længe det har stået på, eller hvornår det er løst,« siger han ifølge B.T. og understreger:

"Men folk har ikke mistet deres penge".

Anne-Clari Vetö fortæller i samme ombæring, at det er hendes eneste indkomst, og den er hun meget afhængig af, hvorfor hun har forsøgt at kontakte MobilePay for at få klarhed over situationen.

Men spørger du pressechefen, så er der er en god grund til, at der ikke er blevet givet besked. Han fortæller, når de ikke har givet besked, så skyldes det, at det er fordi de prøver at få opklaret, hver der er sket.