Tjekkiet og Makedonien deler i EM-gyser

14/01/2014

Tjekkiet holder liv i den spinkle drøm om at gå videre fra gruppe A, der også tæller Danmark, ved EM i håndbold.

Tjekkerne spillede tirsdag aften 24-24 mod Makedonien.

Kampen blev spillet foran en til sidst næsten fyldt Jyske Bank Boxen i Herning, hvor 14.000 tilskuere fra klokken 20.30 vil forsøge at brøle Danmark frem til sejr over Østrig.

Tjekkiet mod Makedonien var også en duel mellem to af verdens bedste spillere gennem de seneste år.

Makedoniens Kiril Lazarov fra FC Barcelona skulle duellere mod tjekkernes Filip Jicha, der repræsenterer THW Kiel.

Den duel vandt Lazarov med 12 scoringer mod Jichas 6 mål, men begge stjerner leverede også store afbrændere undervejs.

Faktisk blev Filip Jicha overskygget af landsmanden Pavel Horak, der lavede 8 mål på 10 forsøg.

Første halvleg var en ganske ujævn affære.

Tjekkerne var sløjt skydende, ligesom de også var det i 20-30-nederlaget til Østrig, men til gengæld var målmandsspillet kraftigt forbedret.

Tjekkiets målmand, Petr Stochl, var første halvlegs store oplevelse med 10 redninger af 20 mulige, og han holdt sit hold inde i kampen, da Makedonien foran 6-3 havde flere muligheder for at bringe sig foran.

Filip Jicha og Kiril Lazarov var lige så svingende som mange af de øvrige spillere med både gode mål og afbrændere, både i åbent spil og på straffekast.

Filip Jicha lignede ikke en mand, som for tre år siden blev kåret som verdens bedste håndboldspiller, da han i første halvleg to gange efter hinanden ikke formåede at gribe en simpel aflevering.

Alligevel var Kiel-spilleren manden, der med et liggende skud sikrede Tjekkiet en pauseføring på 11-10.

Spændingen var intakt i hele anden halvleg, og til sidst tog Tjekkiet Petr Stochl ud for at være i overtal.

Filip Jicha brændte kampens sidste skud på frikast, og således endte det uafgjort mellem verdensstjernerne.