Tjekkiske tenniskvinder vinder fjerde Fed Cup på fem år

Med en tjekkisk sejr i det afgørende doubleopgør blev det til en samlet 3-2-sejr over Rusland i Fed Cup for de forsvarende mestre fra Tjekkiet.

Dermed har Tjekkiet nu vundet fire Fed Cup-turneringer de seneste fem år. Fed Cup er den højst rangerede turnering for kvindelige landshold i tennis.

Sejren kom i hus, efter at tjekkiske Karolina Pliskova midt på dagen søndag vandt sin singlekamp, og dermed bragte stillingen op på 2-2.

Senere søndag dannede Pliskova par med Barbora Strycova i den afgørende doublekamp, der endte med en sejr over det russiske par Elena Vesnina og Anastasia Pavlyuchenkova, og dermed vandt Tjekkiet samlet 3-2.

De tjekkiske tenniskvinder var ellers kommet i problemer, da den dobbelte Wimbledon-vinder Petra Kvitova tidligere på dagen blev slået af den russiske stjerne Maria Sharapova, hvilket på det tidspunkt gjorde stillingen til 2-1 i russisk favør.

Men Pliskova blev altså den helt store stjerne for Tjekkiet, da hun spillede store roller i de to afgørende sejre i den samlede 3-2-triumf søndag.

- Det her er den første oplevelse for mig i Fed Cup, så jeg er rigtig glad for den måde, vi spillede på, og vi spillede begge rigtig godt, sagde Pliskova efter sejren.

- Det er helt sikkert en af de største sejre i min karriere. Jeg prøvede at fokusere på min serv, og den fungerede godt i dag, så det er jeg rigtig glad for, lød det.

Også hendes doublemakker var efter kampen godt tilfreds med sejren.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det var helt utroligt, sagde Strycova.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip