Tjekliste: 14 ting du skal huske før ferien

Skrevet af Elo Christoffersen

|

02/07/2013

Dagens topnyheder

Vanen tro er der meget, der skal pakkes og arrangeres før vi trygt kan rejse på årets sommerferie. Nogle ting er lettere at glemme end andre - såsom at kontrollere, at passet er gyldigt.

Mens hundredetusinde danskere snart drager udenlands, har Star Tour lavet en praktisk tjekliste til ferieklare danskere:

- Star Tour har over 40 års erfaring med at sende danskerne på ferie, og vi har gennem årene lært en masse om, hvad der er vigtigt at huske for at få den bedste ferie. Her har vi samlet vores bedste tips til dem, der ønsker at være godt forberedt. Særlig vigtigt er det at kontrollere passets gyldighed og evt. regler for visum i det land, man skal rejse til, samt tjekke sine rejsedokumenter understreger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

5 praktiske tips før ferien:

• Hav altid en rejseforsikring. Ferie i udlandet uden rejseforsikring er risikabelt. Bliver du syg på ferien og har brug for hospitals-hjælp eller hjemtransport fra ferien, kan det blive en dyr affære uden forsikring. I EU lande er du dækket af det gule/blå sygesikringskort – men ikke i forhold til hjemtransport.

• Husk pas og visaKontrollér pas og eventuelt visumregler for det land, du skal holde ferie i. Nogle lande kræver, dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter den dag, du forlader landet, mens andre kræver, der skal være mindst seks måneder til at passet udløber. Kontroller også, at dit pas er i god stand. Visumregler kan du tjekke via ambassaden, rejsearrangøren eller rejsebureauet. Forkerte eller manglende rejsedokumenter er ikke berettiget til kompensation fra hverken selskabet eller rejseforsikring.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

• Tjek din billet. Sørg for, at navnet på billetten svarer til navnet i passet, dato og sted for rejser er korrekt, og at den korrekte kontaktoplysninger såsom e-mail og telefonnummer er angivet.

• Kopiér værdipapirer. Lav kopier af dit pas, kørekort og rejsedokumenter, som du kan opbevare et andet sted end originalerne under ferien.

• Sørg for dit hus. Sørg for at dit hus ser beboeligt ud. Dobbelttjek dine sikkerhedsindstillinger på Facebook, og sørg for, at det ikke er hele verden, der har adgang til at se dine feriefotos og dine opdateringer.

5 praktiske pakketips:

• Husk at pakke vigtig medicin og værdigenstande i din håndbagage. Hvis du ankommer til din feriedestination om morgenen, kan det være en god ide at pakke badetøj i håndbagagen, så du kan hoppe direkte i poolen, mens du evt. venter på at dit hotelværelse bliver klar.

• Oplad dit kamera, telefon, ipad osv. Husk batteri og oplader og undersøg, om du har brug for en adapter til elektricitet i det land, du besøger.

• Antibakteriel gelé eller servietter til håndvask uden vand.

• Flere end ét kreditkort og hold disse adskilt.

• Solcreme, solhat og solbeskyttende badetøj til børn.

Fire gode tips, mens du er på ferie:

• Leje af bil

Mange synes, det er spændende at se mere af  feriedestinationen, og guiderne er fulde af ideer til steder, du kan udforske på egen hånd. Husk kørekort og benyt kendte biludlejningsselskaber. Vær sikker på, at prisen inkluderer den nødvendige forsikring i tilfælde af en ulykke.Kontroller bilen med udlejer både ved afhentning og levering for eventuelle skader. Tag billeder af eventuelle skader, så du har dokumentationen i orden.

• Brug hotellets pengeskab

Er det muligt at leje et safe deposit på hotellet, bør det anvendes til værdigenstande og vigtige dokumenter.

• Valuta

Når du bruger kreditkort i udlandet sker det, at butikkerne spørger hvilken valuta du ønsker at betale i. Vælg altid lokal valuta. Hvis du vælger at betale i danske kroner risikerer du betale meget mere, end du skulle i lokal valuta.

• Eventuelle klager

Hvis du er utilfreds med ting omkring din ferie, skal du underrette om fejlene straks, så din rejsearrangørs guider på stedet har mulighed for at rette op på fejlen med det samme.