Tjetjener erkender drab på russisk oppositionspolitiker

En tjetjener, der er sigtet for drabet på den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov for ni dage siden, har tilstået, at han var involveret i drabet.

Det siger den russiske dommer Natalija Musjnikova under grundlovsforhøret.

Retten i Moskva har varetægtsfængslet tjetjeneren Saur Dadajev frem til 28. april. Det fremgår endnu ikke, under hvilke omstændigheder han har erkendt sin involvering, men han har tilsyneladende selv tilstået.

- Dadajes involvering i forbrydelsen er bekræftet af dels hans egen tilståelse og dels den samlede bevisbyrde, der er indsamlet som del af sagen, siger Natalija Musjnikova under grundlovsforhøret.

Fem personer er anholdt og mistænkt for at være involveret i drabet på Boris Nemtsov, der blev dræbt for forrige fredag på åben gade nær Kreml i den russiske hovedstad.

Foruden Saur Dadajev er Ansor Gubajev foreløbig sigtet i sagen. De er begge fra den urohærgede russiske delrepublik Tjetjenien.

En af de mistænkte har ifølge en lokal embedsmand gjort tjeneste ved en specialenhed under det tjetjenske politi.

De fem mistænkte blev ført ind i retssalen i Moskva, hvor maskerede sikkerhedsofficerer holdt et fast greb i deres bundne arme.

Tre af de mistænkte er endnu ikke sigtet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip