Tobenet chihuahua-hvalp kan omsider gå - takket være kreative dyrlæger

Han er ikke meget større end en menneskehånd. Den lille hvalp Turbo ligner næsten en helt almindelig chihuahua - bortset fra, at han kom til verden uden forben. Det skriver Mashable.

Et ægtepar bragte ham ind til dyrlægen Downtown Veterinarian i den amerikanske storby Indianapolis for to uger siden. Han var del af et større kuld hvalpe, men den eneste med denne særlige genetiske fejl. Parret havde allerede besøgt mange dyrlæger, der ikke kunne hjælpe.

Downtown Veterinarian tog den lille handicappede hund til sig. Her arbejder de benhårdt på at træne Turbos bagben, så han med tiden kan få så normalt et liv som muligt.

Læs også: Kvæstet grisling får nyt liv: Spæner afsted i kørestol

Det stod dog hurtigt klart, at han måtte have en form for vogn for at blive rigtig mobil. Desværre laves den slags hunde-kørestole kun til hunde fra seks måneder og opefter. Så personalet gik på rov i venteværelsets legetøj, og efter flere mislykkede forsøg, fik de bygget en vogn, blandt andet af dele fra en legetøjshelikopter.

- Vi ville bare have, at han kunne vænne sig til fornemmelsen af en vogn. Det giver ham mulighed for at rejse sig og bruge sine ben et par minutter om dagen som supplement til hans fysioterapi. Det virkede logisk at bruge legetøj, fordi han er så lille, så det skulle være meget let, siger Amy Birk fra dyrlægeklinikken.

Turbo har nu vundet alle hjerter på klinikken og i onsdags oprettede de en Instagram-konto for den lille hvalp. Her har Turbo allerede over 5600 fans.

Følg Dagens.dk på Facebok - klik her og vær med

Se flere billeder af Turbo herunder.

 

Dagens Gossip