Tørnæs afløser gravid Trane som EU-spidskandidat

Venstre har haft svært ved at finde en spidskandidat til EU-parlamentsvalget 25. maj, og nu dropper Ellen Trane Nørby, Venstres politiske ordfører, også sit kandidatur.

Ellen Trane Nørby er blevet gravid og ønsker derfor ikke længere at være spidskandidat, oplyser Venstre.

I stedet har partiets forretningsudvalg besluttet, at tidligere undervisnings- og udviklingsminister Ulla Tørnæs bliver indstillet til at være ny spidskandidat.

- EU er helt afgørende for Danmark, og derfor skal Danmark også have en stor og betydende liberal stemme i det europæiske parlament.

- Det arbejde skal jeg nu stå i spidsen for, og det glæder jeg mig helt utrolig meget til, siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse.

Ulla Tørnæs er i forvejen anden viceborgmester i Holstebro Kommune og medlem af Folketinget. Spørgsmålet er nu, om hun kan bevare de poster, når turen efter valget den 25. maj går til Bruxelles og Strasbourg.

- Jeg har altid været meget optaget af international politik. Derfor var jeg også interesseret, da Venstre skulle vælge spidskandidat til europaparlamentsvalget, men på det tidspunkt var jeg engageret i en kommunal valgkamp.

- Nu er der så opstået den her mulighed, og det er jeg meget glad for, siger Ulla Tørnæs, der ønsker Ellen Trane Nørby tillykke med familieforøgelsen.

Ellen Trane Nørby, der ifølge JydskeVestkysten skal føde til august, fortsætter nu som medlem af Venstres folketingsgruppe.

- Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal få et liv med et lille barn til at hænge sammen med et liv som europapolitiker med flere dage om ugen i Bruxelles eller Strasbourg.

- Derfor har jeg meddelt, at jeg ikke længere er til rådighed som spidskandidat, siger Ellen Trane Nørby i pressemeddelelsen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, siger i en skriftlig kommentar:

- Det er lykkelige omstændigheder, der gør, at Ellen bliver erstattet af Ulla. Jeg er meget glad på Ellens vegne, og samtidig er jeg også meget glad for, at Ulla er parat til at påtage sig opgaven med at sikre Venstre et godt valg til Europa-Parlamentet.

EU-parlamentarikeren Jens Rohde var oprindelig udset til at blive Venstres spidskandidat, men efter en meget proeuropæisk kronik udskød Venstre beslutningen, og han er i dag partiets EP-kandidat i Nordjylland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip