Tog fra Sverige dropper stop ved Kastrup efter id-kontrol

Skrevet af admin

17/01/2016

Dagens topnyheder

Trængsel på togsporene ved Københavns Lufthavn betyder, at tog fra Sverige dagligt aflyser deres stop i Kastrup, og passagerer, der skal til lufthavnen, derfor får ekstra besvær med at komme frem.

Det skriver Jyllands-Posten.

Øresundstog fra Sverige skal ellers ifølge planen altid stoppe ved lufthavnen, men på grund af den id-kontrol, som svenskerne har indført, er der pladsmangel på Kastrup-stationen.

Derfor kører Øresundstoget i visse tilfælde uden om lufthavnsstoppet og fortsætter ind mod København.

Hvis et tog er forsinket mere end fem minutter, kører det uden om lufthavnen ifølge DSB og Banedanmarks såkaldte disponeringsplan, oplyser DSB til Jyllands-Posten.

Begrundelsen er ifølge informationschef i DSB Tony Bispeskov, at togene også bruges til de mange pendlere på Kystbanen nord for København.

- Vi vil gerne isolere forsinkelsen, for Kystbanen er "et rullende fortov", og vi risikerer, at forsinkelser spreder sig fra et tog til flere tog, forklarer Tony Bispeskov til avisen.

Hvis et tog er over ti minutter forsinket, stopper det dog i lufthavnen, men kører så ikke længere end til Københavns Hovedbanegård. Her tager et nødtog over og fragter passagerer på Kystbanen.

Der er ikke et præcist tal på, hvor mange gange toget over Øresund har droppet at stoppe i Kastrup, men "det er dagligt" ifølge Tony Bispeskov.

Cirka fire millioner svenskere flyver årligt fra lufthavnen i Kastrup. Mange folk fra Sverige arbejder desuden i lufthavnen.

/ritzau/