Tog medfange som gidsel: - Det var et skuespil

Den 35-årige mand, som onsdag står tiltalt for en gidseltagning i april på Politigårdens Fængsel i København, hævder på første retsdag, at hele dramaet var et setup.

- Jeg fortalte ... (forurettede, red.), at jeg var sur over, at fængselspersonalet udleverede psykofarmaka til os. Jeg kan slet ikke se, hvorfor vi skal have medicin, der er beregnet til psykisk syge, forklarer AHL.

Ifølge den tiltalte havde han i tiden op til gidseltagningen fået det tiltagende dårligt, fordi han blev ordineret stærk medicin for banale smerter i skulder og nakke.

- Så jeg spørger ham decideret om, om han vil deltage i et falsk gidseldrama. Og så siger jeg, at hvis han ikke vil, så vil jeg ikke gøre det. Det var kun for at få det i medierne, siger AHL og fastholder dermed sin forklaring fra grundlovsforhøret.

Ifølge den 35-årige indvilgede medfangen i gidseltagningen, og han tog selv sin jakke af, inden aktionen begyndte.

- Så tog jeg hans arm om bag ryggen stille og roligt og gik over mod overvågningskameraet. Det var et skuespil, siger han.

Gidseltagningen, der varede flere timer, fandt sted 15. april i fjor på taget af Politigårdens Fængsel under en gårdtur.

AHL var også utilfreds med hygiejnen i fængslet, ligesom han hævder, at politiet har placeret ham i Politigårdens Fængsel, fordi nogle betjente mener, at han er røget i bad standing i forbindelse med nogle relationer til Bandidos.

Politigårdens Fængsel er topsikret og huser kun 25 særligt voldelige og farlige fanger. AHL afsoner i øjeblikket en dom på fem år for et hjemmerøveri.

Anklager Maria Cingari tror ikke på, at gidseltagningen var iscenesat. Hun kræver derimod, at nævningetinget i Københavns Byret idømmer den 35-årige forvaring.

Gidseltagningen fik en udramatisk afslutning efter fire en halv time, da gidseltagerens forsvarsadvokat, Finn Walther Petersen, var blevet inddraget i forhandlingerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip