Togforsinkelser i Sverige skyldes kun sjældent elge

Den svenske trafikstyrelse siger, at det ikke er påkørsler af elge, som er den mest almindelige grund til togforsinkelser i det sydlige Sverige.

- Det er faktisk ekstremt sjældent, at forsinkelser skyldes elge, sige en talsmand for Trafikverket, Lennart Hellsing, til TT.

Det sker efter, at den nye transportminister, Magnus Heunicke (S), har sagt, at påkørsler af elge skaber mange forsinkelser i Sydsverige, hvilket er en del af argumentationen for at Kystbanen skal omlægges, så togene fra Helsingør ikke længere fortsætter til Sverige.

Heunicke forventer, at en omlægning af Kystbanen kan give flere tog til tiden.

- Der er for mange forsinkelser på Kystbanen, og hver tredje forsinkelse skyldes hændelser i Sverige, har ministeren påpeget over for Ritzau.

Han har henvist til, at der inden for det seneste halvandet år er 56 tog, der på vej til Danmark har ramt en elg i Sverige og derefter er blevet helt eller delvist aflyst.

I Trafikverket på den anden side af Øresund siger Lennart Hellsing, at de hyppigste grunde til forsinkelser er fejl på skinnerne, på ledninger, signaler eller på selve togene.

- Dertil kommer, at vi også har personpåkørsler, som ikke er helt så usædvanligt. Men de er svære at forhindre, tilføjer han.

Den danske minister har understreget, at det er meget vigtigt for den danske pendlertrafik, at den ikke er afhængig af, hvad der sker i Sverige.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip