Togtrafikken mellem Øst- og Vestdanmark er lammet

Al togtrafik mellem Øst- og Vestdanmark er sent fredag aften afbrudt på grund af en teknisk fejl. Flere tog på Sjælland står også stille.

Det oplyser togleder Per Jakobsen fra Banedanmark til Ritzau.

- Det er en fejl med det fjernstyringssystem, som styrer signalerne på de forskellige strækninger, der er årsag til problemet, siger han.

- Systemet er gået i stykker, og det kritiske er, at vi ikke aner, hvad fejlen består i, og derfor kan vi heller ikke sige noget om, hvornår systemet virker igen, forklarer Per Jakobsen klokken 00:30.

De skærme, som viser, hvor togene befinder sig, virker heller ikke.

- Derfor kan vi ikke se præcist, om der på en strækning holder et tog mellem to stationer, som passagererne ikke kan komme ud af, siger han.

Banedanmark har brugt den sidste halve time på at få togene kørt til perron, så passagererne har mulighed for at forlade togene.

- Heldigvis sidder der ingen tog fast i tunnelen under Storebælt. Det er jo det værste, man kan forestille sig som passager, siger Per Jakobsen.

Følgende strækninger er påvirket af det tekniske problem: Helsingør til København, København til Malmø via Københavns Lufthavn, København til Høje Taastrup samt Roskilde til Kalundborg.

På strækningen mellem Nyborg og Korsør virker signalerne heller ikke.

- Det betyder i praksis, at al togtrafik mellem Øst- og Vestdanmark er afbrudt, siger Per Jakobsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip