Tokyo anbefaler fem nye discipliner til OL i 2020

28/09/2015 18:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De olympiske lege i Tokyo i 2020 kan få et mere ekstremsports-venligt program, hvis arrangørerne af legene i Tokyo får medhold i forslaget, som blev offentliggjort mandag.

Foreløbigt pegede tommelfingeren nemlig opad, da det blev foreslået at inddrage karate, klatring, surfing, skateboarding og baseball eller softball til det olympiske program i 2020.

Den endelige beslutning skal dog træffes af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, som skal stemme om forslagene til august næste år.

Hvis forslagene bliver endeligt vedtaget, vil det betyde, at der kommer 18 nye konkurrencer, ni for mænd og ni for kvinder, som skal udkæmpes mellem 474 ekstra atleter.

- Denne pakke af events rummer både traditionelle og spirende ungdommelige discipliner, som alle er populære i både Japan og internationalt, skriver arrangørerne i en erklæring.

Det er nye regler, der giver værtsbyen mulighed for at håndplukke discipliner fra gang til gang som et supplement til de eksisterende 28 olympiske discipliner. Bowling, squash og wushu var også med i kapløbet om at nå den endelige liste, men blev siet fra til sidst.

/ritzau/reuters/