Told- og Skatteforbund: Uddan flere til at inddrive gæld

- Der skal uddannes flere inddrivelsesmedarbejdere, og det er en proces, regeringen bør sætte i gang så hurtigt som muligt.

Sådan siger formand for Dansk Told- og Skatteforbund Jørn Rise til Ritzau, efter skatteminister Karsten Lauritzen (V) over for Berlingske har indrømmet, at regeringens redningsplan for gældsinddrivelse muligvis ikke er tilstrækkelig.

Blandt andet mangler man folk, der kan inddrive gælden, siger skatteministeren til Berlingske.

- Det her er i princippet en genstart af skats gældsinddrivelse. Men for at kunne genstarte inddrivelsen, skal man have flere medarbejdere i Skat, men det får man ikke ifølge planen - de skal tages andre steder fra i Skat.

- Og så er man i hvert fald nødt til at uddanne nogle af dem til at kunne inddrive gæld, og det bliver man nødt til at starte på med det samme.

Spørgsmål: Er uddannelse ikke en meget langsigtet løsning på problemet?

- Jo, men man skal starte et sted, hvis man vil have et inddrivelsessystem ordentlig op at køre.

- Det er klart, at kommunerne nu står og mangler penge. Mange af dem har benyttet sig af, at Skat er inddrivelsesmyndighed og har måske ikke gjort det, som de kunne.

- Nemlig at tage fat i borgerne og virksomhederne, i stedet for at sende det til Skat med det samme. Og nu står de med hul i kommunekasserne.

Derfor skal der handles nu, mener Jørn Rise, hvis der skal findes en løsning på inddrivelsesproblemet.

- Det er en proces, som der skal startes på så hurtigt som muligt. Så man kan lige så godt gå i gang nu. Jeg kan ikke forstå, hvorfor regeringen ikke kommer ud af starthullerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip