Tom Kristensen er i gang med første tur i Le Mans

Le Mans 2014 er i gang. Som vanligt gik starten til det legendariske 24-timers-løb lørdag klokken 15.

Trods megen modgang i dagene op til løbet - særligt i form af Loïc Duvals ulykke ved den indledende træning - er Tom Kristensens Audi nummer 1 en del af feltet.

Hans teamkammerater er brasilianske Lucas Di Grassi og spanske Marc Gené, der har erstattet Duval, som ikke blev godkendt til at køre af lægerne.

Kristensen, der kan vinde sit 10. Le Mans, er startet bag rattet i Audien og tager altså første tur for holdet. Den indledte i syvende startposition. Den placering blev der ikke ændret på under starten og i løbets første par minutter.

I alt seks danskere er til start i årets udgave af Le Mans. I GTE Pro-klassen kører Jan Magnussen i Corvette med startnummer 73. Den satte hurtigste tid under lørdagens opvarmning, og med Magnussen bag rattet lå den på andenpladsen fem minutter inde i løbet.

I GTE AM-klassen er Kristian Poulsen, David Heinemeier-Hansson og Nicki Thiim teamkammerater i Aston Martin med startnummer 95. Mens Christoffer Nygaard er en del af trioen, der kører i Aston Martin med startnummer 98.

/ritzau/

 

Dagens Gossip