Tomas reddede 5-årig fra at drukne i Lalandia

39-årige Tomas Stålmarck fra Stockholm var onsdag i sidste uge i Lalandia med sin søn og hans ven, da han pludselig så, at noget var helt galt i vandet. 

Han var omgivet af børn og andre voksne, men fordi han selv har arbejdet som livredder, da han var yngre, blev han opmærksom på et barn i femårs-alderen, der havde problemer. 

Drengen var kommet ude af trit med bølgerne, og hver gang han forsøgte at få vejret, skyllede en ny bølge indover ham. 

- Jeg bevægede mig hurtigt hen mod ham, mens der er omkring 20 personer, herunder 6-7 voksne i armslængde af drengen, samt to livreddere, der ikke ser, hvad der sker. Drengen skriger ikke, han vifter ikke med armene - der er absolut intet tegn på, at han er i fare, skriver Tomas Stålmarck i et opslag på Facebook. 

Dan han fik kæmpet sig frem til drengen var han allerede røget under vandet, og Tomas var derfor nødt til at dykke ned til ham, for at få ham op over overfladen. 

- Jeg fik ham op på land, hvor han kastede vand op. Drengens far kom over, og han virkede flov og undskyldte, at han ikke havde været opmærksom, beretter Tomas om situationen, som han håber vil være med til at give folk en vigtig lektie omkring drukneulykker. 

- Den vigtigste lektie for os forældre er, at det går ekstremt hurtigt - 3-4 vejrtrækninger - og der er ikke nødvendigvis tegn som skrig og viften med armene, som man måske skulle tro, skriver han.

- Jeg er glad for, jeg var der. En drukneulykke færre i 2015. Pas på jer selv i vandet, det er ikke farligt, men det er uvidenhed og mangel på respekt. 

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

20 år efter att jag satte min fot på Livräddarna och Livräddarna Tylösand så har jag fortfarande lite takter i mig. I...

Posted by Tomas Stålmarck on 6. juli 2015

 

 

Dagens Gossip