Tomasson om assistentjob for Danmark: Jeg er krævende

Jon Dahl Tomasson glæder sig til at begynde som assistenttræner for Åge Hareide på fodboldlandsholdet fra den 1. juni.

Men den tidligere målsluger på landsholdet, der mandag blev præsenteret som kommende assistent på en toårig kontrakt, gør det samtidig klart, at han er en herre, der beder sine spillere om at yde en stor indsats.

- Det, der kendetegner mig, er først og fremmest en vindermentalitet, siger Jon Dahl Tomasson i en videobesked på Dansk Boldspil-Unions (DBU) hjemmeside.

- Jeg er krævende for mine omgivelser og mig selv. Jeg er utrolig flittig, og jeg elsker offensiv fodbold, siger den 39-årige eksspiller, der i øjeblikket er assistenttræner for Vitesse i Æresdivisionen.

Han gør sæsonen færdig i klubben, men vil også være inde over landsholdet i forbindelse med forårets testkampe.

Jon Dahl Tomasson var i sin aktive karriere kendt som en meget målrettet og dedikeret spiller, der via en hård indsats på træningsbanen lagde grundstenen til sin store karriere.

Som 18-årig forlod han Køge og tog til Heerenveen i Holland, og senere spillede han for Newcastle, Feyenoord, AC Milan, Stuttgart og Villarreal, inden han afsluttede karrieren med endnu et ophold i Feyenoord.

På landsholdet blev det til 112 A-landskampe og 52 mål, så han sammen med Poul "Tist" Nielsen har scoret flest mål nogensinde på landsholdet.

Jon Dahl Tomasson, der spillede på landsholdet fra 1997 til 2010, ved godt, at han i sit kommende job vil blive fulgt tæt.

- Der er mange landstrænere i Danmark, og det gør det lidt interessant. Vi har jo fem millioner landstrænere, hvilket jeg synes er rigtig spændende.

- Vi har mange meninger om det, og det skal vi altid have, for det gør fodbold interessant. Vi skal snakke, vi skal diskutere, og vi skal vinde kampe, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip