Tomatkonge betaler 464.000 for lønsnyd

Danmarks største producent af tomater, gartneriet Alfred Pedersen & Søn, har nu efterbetalt 464.000 kroner på grund af snyd med blandt andet løn og feriepenge til vikarer. Betalingen er sket, efter at det fynske gartneri og arbejdsgiverforeningen GLS-A har indgået forlig med 3F i en faglig sag.

- Vi er meget tilfredse med, at vores medlemmer nu får overenskomstmæssig løn for deres arbejde, siger Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær hos 3F Odense.
Ingen kontrakter eller lønsedler

I oktober afslørede Fagbladet 3F, at udenlandske vikarer er blevet underbetalt for arbejde hos Alfred Pedersen & Søn, der producerer de populære tomater kaldet Katrine og Alfred. Gartneriets grøntsager bliver solgt hos bl.a. Bilka, Føtex og SuperBrugsen.

Vikarer fra Letland har arbejdet hos Alfred Pedersen & Søn som ansattehos firmaet VTM Products i Kolding. VTM Products hører til inden for gulvbranchen og opererer uden overenskomst. Ansatte har hverken fået ansættelseskontrakter eller lønsedler. Flere vikarer har til Fagbladet 3F forklaret, at de fik deres løn i kontanter i en konvolut hver anden uge.

Ifølge forliget i den faglige sag er vikarerne til sammen blevet snydt for 464.000 kroner i løbet af de sidste 19 uger af 2011.

Tomatavler: Vi er ikke stolte af sagen
Alfred Pedersen & Søn har haft et overskud på i alt knap 10 millioner kroner i perioden 2004-11. Virksomheden er medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A og har dermed forpligtiget sig til at følge overenskomsten for gartnerier. Firmaets ejer og direktør Mads Pedersen siger:

- Vi ville gerne have sagen ud af verden og få ro på hurtigst muligt. Vi har ikke været stolte af sagen, men er glade for, at den nu er løst.

 

 

Dagens Gossip