To ton døde fisk fundet i OL-område i Rio

Flere tusinde døde fisk er de seneste dage fundet i et område af Rio, hvor det er planen, at sejlere skal deltage ved De Olympiske Lege til sommer.

De livløse fisk er skyllet ind på land forskellige steder i Guanabara Bay, som er en bugt, hvor der skal afvikles OL-sejladser i august.

Eksperter fra statslige miljømyndigheder i Rio har testet vandet og bekræftet, at der er en høj grad af forurening, skriver nyhedsportalen Terra.

De nedslående prøver af vandet bekræfter en tendens fra tidligere prøver, som har afsløret en for høj grad af forurening inklusive vira og giftige materialer.

En type af sardiner var en af de værst ramte arter i den pludselige fiskedød i Rio. Der er fundet over to ton døde fisk.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har annonceret, at man vil undersøge vandet inden åbningen af det første OL på sydamerikansk grund.

Rios borgmester har tidligere afvist et forslag om at flytte sejlsportens OL-discipliner til regionen Buzios, som er placeret 190 kilometer nord for Rio.

/ritzau/

 

Dagens Gossip