Tony Martin: Alt andet end guld er en skuffelse

Tyske Tony Martin jagter senere onsdag sin fjerde VM-guldmedalje i enkeltstart, når mændenes elite kører enkeltstarten i amerikanske Richmond.

Og kun guld kan tilfredsstille Etixx-Quick-Step-rytteren.

- Alt andet end guld er en skuffelse. Jeg har det godt, og formen er god, fordi jeg er velforberedt, siger Tony Martin før aftenens løb.

Tony Martin kørte kortvarigt i den gule førertrøje i dette års Tour de France, men han måtte udgå efter 6. etape, da han brækkede sit kraveben 800 meter før målstregen i Le Havre.

Den 30-årige tyske tempospecialist måtte efterfølgende igennem en operation og vendte først tilbage i sadlen i det professionelle cykelfelt for en måned siden, hvor han vandt det franske løb Tour de Poitou-Charentes.

Etixx-Quick-Step sluttede på andenpladsen efter BMC i søndagens holdtidskørsel ved VM, men det får ikke tyskeren til at tvivle på sig selv.

- Jeg har ingen problemer overhovedet. Skulderen giver ikke smerte, og målet er at køre for titlen igen.

- Det er ikke så godt for moralen onsdag (holdtidskørslen, red.), men det var et tjek af omstændighederne, som var fint, så jeg er optimistisk, siger Tony Martin inden det går løs på den 53 kilometer lange enkeltstartsrute i Richmond.

Tony Martin har kørt sig på podiet i VM i enkeltstart i de seneste seks år. I 2009 og 2010 rakte det til en tredjeplads efter Fabian Cancellara, hvorefter Martin tog guldet tre år i træk fra 2011 til 2013.

I fjor måtte Tony Martin nøjes med sølv efter britiske Bradley Wiggins.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip