Tony Martin før Tour-enkeltstart: Lettere at vinde i år

Tony Martin er favorit til sejren på lørdagens enkeltstart i Tour de France, og det faktum, at stærke ryttere er udgået efter styrt og klassementet allerede er sat med Vincenzo Nibali sikkert i front, gør blot chancen for tysk sejr større.

Det indrømmer den tredobbelte verdensmester i individuel tidskørsel.

- Det er også klart, at mine chancer er større, når der er færre konkurrenter, og der tænker jeg specielt på Alberto Contador og Chris Froome. De har vist mange gange, at de er stærke enkeltstartsryttere, så mine chancer er endnu større nu, siger Tony Martin.

Det er normalt, at favoritterne til den samlede sejr kører i top-10 på enkeltstarterne i Tour de France.

Særligt på de enkeltstarter, der ligger sent i løbet, sker det gerne, at klassementrytterne kører lige op med - og nogle gange besejrer - specialisterne.

Det skete eksempelvis i 2009, da Alberto Contador vandt over Fabian Cancellara, som dengang var dobbelt verdensmester og siden har tilføjet to VM-titler til sejrslisten.

- Men for at være helt ærlig, så er jeg ikke vild med at vinde etaper på den måde. Jeg foretrækker, at alle konkurrenterne er med, så vi får en reel konkurrence, siger Tony Martin.

Lørdagens enkeltstart over 54 kilometer fra Bergerac til Perigueux går gennem lettere kuperet terræn, og det passer Tony Martin fint.

To gange tidligere - i 2011 og 2013 - har Martin vundet enkeltstarter i Touren.

En brækket knogle i hånden og et styrt tidligt på enkeltstarten kostede for tyskeren på den første enkeltstart i 2012, da Bradley Wiggins vandt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip