Tony Martin gafler trøjen: Jeg var perfekt forberedt

Langt om længe har Tony Martin (Etixx-Quick-Step) fået fingrene i en af cykelsportens mest eftertragtede trøjer, efter at han vandt 4. etape af Tour de France tirsdag eftermiddag.

Dermed bringer han sig for første gang i spidsen for det franske etapeløb, og hans første gule trøje kommer på et meget passende tidspunkt, efter at han tre i dage har ligget på løbets andenplads og hele tiden er kommet tættere på.

- Det er ikke helt gået op for mig, at jeg har den gule trøje. Det kommer nok til at vare nogle timer, måske dage. Jeg var fuldt fokuseret og perfekt forberedt på etapen, siger Tony Martin efter de 223,5 kilometer med indlagte brostenspassager.

Han viste sin imponerende evne til at holde højt tempo i lang tid, da han kørte fra favoritfeltet på de sidste kilometer.

Martin var begunstiget af, at ingen af de øvrige hold for alvor havde kræfter til at iværksætte en helhjertet jagt, og så holdt han til mål med tre sekunders forspring til landsmanden John Degenkolb (Giant Alpecin)

- Pludselig åbnede det hele sig, og klassementholdene havde ikke rigtig lyst til at jagte mig. Jeg satsede alt, og det kunne have kostet, men det gik heldigvis, siger Tony Martin.

Sejren falder på et tørt sted for Quick-Step-holdet, der havde nogle temmelig uheldige første dage.

- Al den snak, der har været rundt om holdet i de seneste dage, var med til at motivere mig, lyder det fra Tony Martin.

Tyskeren har et forspring på 12 sekunder til nummer to i det samlede regnskab, Chris Froome (Sky).

/ritzau/

 

Dagens Gossip