Tony Martin sørger for ny tysk Tour-triumf

Tyskland fortsætter med at dominere i dette års udgave af Tour de France.

Tony Martin fra Omega Pharma-Quick-Step sørgede søndag for årets femte tyske etapesejr, da han efter 170 kilometers kørsel strøg alene over målstregen på 9. etape fra Gérardmer til Mulhouse.

Dermed følger tempospecialisten i hælene på sine landsmænd Marcel Kittel og Andre Greipel, der tilsammen har sørget for fire triumfer i det prestigefyldte etapeløb.

Tony Martin har både i 2011 og 2013 vundet etaper i Tour de France, men søndagens sejr er den første, der ikke kommer på en enkeltstart.

Tyskeren med det sigende tilnavn "Panzerwagen" tog sammen med Alessandro Di Marchi af sted fra en større gruppe udbrydere, og med 60 kilometer igen sagde Martin også farvel til sin italienske følgesvend og kørte resten af turen alene.

Temporytteren fra Cottbus udnyttede sine store kvaliteter som enkeltstartskører til at lægge afstand, så han 20 kilometer senere havde skaffet sig et forspring på næsten tre minutter til forfølgerne, der snart opslugte den desillusionerede Di Marchi.

Triumfen understreger, at 29-årige Tony Martin har udviklet sig til en langt mere alsidig rytter end den tunge tempomaskine, han optrådte som i sine unge år.

Sejren i Mulhouse kom efter 170 kilometers kørsel over seks stigninger i Vogeserne, og på en dag hvor klassementkørerne tog det roligt, viste Tony Martin flot timing i sine angreb.

Mandag venter den tredje og hårdeste dag i Vogeserne, hvor rytterne igen skal over en række udfordrende stigninger, inden det hele skal afgøres på toppen af en stejl opkørsel i kategori-1. Efter den etape kan feltet se frem til at slappe lidt af på tirsdag, hvor der er hviledag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip