Tony Martin tager den gule trøje efter etapesejr

Tony Martin (Etixx-Quick-Step) vandt tirsdag den frygtede 4. etape i Tour de France, da han kørte alene over målstregen og overtog den gule førertrøje fra Chris Froome (Sky).

Dermed fik tyskeren endelig lidt held på cyklen efter at have misset chancen for at tage trøjen de seneste dage.

Mod slutningen havde en gruppe skilt sig ud, hvor favoritterne sad inklusiv Chris Froome, men ingen kunne følge tyskeren, da han mod slutningen kørte væk fra gruppen.

Efter mandagens dramatiske 3. etape med styrt og neutralisering af etapen, bød tirsdag ikke på færre udfordringer.

4. etape var en ordentligt omgang på 223,5 kilometer og en gigantisk rystetur for rytterne fra Seraing i Belgien til Cambrai i Frankrig. Efter 45 kilometer begyndte det cykelløb, alle ventede på, med seks af etapens i alt syv brostensstrækninger.

Etapen bød på i alt 13 kilometers kørsel på pavéerne, der især er kendt fra endagsklassikeren Paris-Roubaix.

Dramatikken blev ikke så udtalt som måske forventet, selv om der blev kæmpet for hver en centimeter på det svære underlag. Vejret holdt tørt, og de frygtede våde brostensstykker udeblev.

Franske Thibaut Pinot (FDJ) var i problemer på den kaotiske etape mandag, hvor han mistede halvandet minut til etapevinderen Joaquim Rodriquez (Katusha). Og også tirsdag hang der en sky af uheld over Pinot, da han fik defekt med cirka 20 kilometer igen.

Frustrationerne var tydelige hos Thibaut Pinot, der blev nummer tre i løbet i fjor, da der gik tid før holdkammeraterne kom ned for at hjælpe ham frem igen.

Før det sidste stykke var det Sky, der satte tempo i den relativt store gruppe af favoritter og forsøgte at kontrollere, så Chris Froome kunne forblive i gult.

Igen satte Jakob Fuglsang sig helt i front, men inde på brostensstrækningen fik en gruppe med Froome og Vincenzo Nibali et hul ned til blandt andre Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Nairo Quintana (Moviestar).

Hullet var ikke stort, og Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) ofrede sig markant for at lukke hullet for Contador.

Med 3,4 kilometer fra mål angreb Tony Martin så i håbet om at tage den gule trøje. Missionen lykkedes, og han fører nu løbet 12 sekunder foran Froome og med 25 sekunder ned til Tejay van Garderen (BMC).

/ritzau/

 

Dagens Gossip