Topdanmark tjener flere penge på kunderne

Højere indtægter fra forsikringspræmier forbedrer Topdanmarks overskud, da forsikringskoncernen samtidig kun udbetaler marginalt flere penge i erstatninger til skader.

Samtidig har forsikringsselskabet med hovedsæde i Ballerup formået at øge afkastet på de penge, som koncernen investerer.

Alt i alt betyder det et pænt løft i overskuddet i første halvdel af 2014, fremgår det af Topdanmarks regnskab, der er offentliggjort tirsdag middag.

Topdanmarks overskud lander på 945 millioner kroner, hvilket er 161 millioner kroner højere end samme periode året før. På den baggrund hæver Topdanmark forventningerne til overskuddet for hele året.

Det forsikringstekniske resultat lyder i første halvår på 643 millioner kroner svarende til en forbedring på 117 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Det forsikringstekniske nøgletal combined ratio, der sætter Topdanmarks erstatningsudgifter i forhold til præmieindtægterne, bliver i første halvår forbedret til 85,9 mod 88,2 i første halvdel af sidste år.

Det vil sige, at Topdanmark udbetaler 85,9 kroner i erstatning for hver hundredekroneseddel, som kunderne betaler i præmie.

Ligesom der er fremgang i indtjeningen på forsikringssiden, formår Topdanmark samtidig at forbedre sit investeringsafkast, som stiger til 430 millioner kroner fra 230 millioner kroner i første halvår af 2013.

På baggrund af det pæne regnskab vælger Topdanmark at løfte forventningerne til indtjeningen for hele året.

Nettooverskuddet ventes, såfremt en række forudsætninger om afkastet på de finansielle markeder opfyldes, nu at lande på 1300-1400 millioner kroner.

Tidligere ventede Topdanmark et overskud på 1150-1250 millioner kroner.

/ritzau/