Topscorer redder Rusland efter kæmpe målmandsfejl

En stor fejl fra Ruslands målmand var lige ved at koste dyrt i tirsdagens opgør mod Sydkorea ved VM i Brasilien. Men en klog indskiftning af den russiske topscorer Aleksandr Kerzhakov reddede Rusland og sikrede det ene point i 1-1-dramaet i Cuiaba.

Kampen begyndte ellers kedeligt uden de store målchancer. Først efter omkring en halv times spil blev der skabt lidt liv, da Sergei Ignashevich havde et nærgående frisparksforsøg fra 40 meter, men Sydkoreas målmand fik pareret skuddet.

Kort før pausen var Sydkoreas Koo Ja-cheol tæt på at snyde Ruslands målmand, da hans skud blev rettet af. Men bolden gik lige forbi stolpen.

Det kunne se ud som om, at de russiske spillere havde fået noget at vide af deres italienske mestertræner Fabio Capello i pausen. For allerede inden for det første minut i anden halvleg havde russerne et skudforsøg på Sydkoreas målmand, og et russisk hovedstød endte i sidenettet efter et hjørnespark.

Men Sydkorea fik hurtigt overtaget i kampen. Ruslands målmand, Igor Akinfeev, blev testet flere gange af nærgående skud, og efter 68 minutter gik det helt galt for målmanden.

Lee Keun-ho trykkede af mod mål, men hvad der lignede en nem redning blev i stedet til mål for Sydkorea. Bolden smuttede mellem hænderne på Igor Akinfeev, og målmanden måtte gemme sit ansigt i handskerne, mens sydkoreanerne jublede.

Fabio Capello reagerede hurtigt og sendte topscorer Kerzhakov på banen. Han var højst overraskende startet på bænken. Og kort tid efter fik Kerzhakov udlignet efter klumpspil i feltet.

De to hurtige mål fik sparket gang i kampen, hvor der adskillige gange blev trykket af mod mål udefra eller fra frispark. Rusland jagtede sejrsmålet i de sidste minutter af kampen, men måtte nøjes med det ene point.

Med et uafgjort resultat er gruppe H helt åben. Belgien vandt tidligere på dagen over Algeriet og fører med tre point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip