Topscorer sikrer AaB-sejr i sidste sekund over Randers

AaB var bagud to gange, men formåede alligevel at tilkæmpe sig en yderst sen sejr i hjemmekampen over Randers i Alka Superligaen.

Efter 96 minutter scorede superligatopscorer Lukas Spalvis sit andet mål i kampen og sørgede dermed for en 3-2-sejr hjemme på Nordjyske Arena.

Gennem slutminutterne havde Karl-Johan Johnsson i Randers-målet ellers leveret flere mirakelredninger, men målmanden med et passivt forsvar foran sig måtte kapitulere over for den varme litauer.

Randers havde ellers alle muligheder for at få point med fra Aalborg. Gæsterne kom foran allerede efter tre minutter på en kontroversiel scoring.

Det hører til sjældenhederne, at der bliver scoret direkte på hjørnespark, men det gjorde Randers' Erik Marxen. Målet fik lov til at stå, selv om AaB-spillerne var rasende på dommer Michael Tykgaard, og det var svært ikke have forståelse for frustrationerne.

En gengivelse af målet viste tydeligt, at Randers-spilleren Mads Agesen med vilje løb ind i AaB-målmand Nicolai Larsen og ureglementeret forhindrede målmanden i at nå bolden.

Fløjten forblev tavs, og AaB's plan måtte gentænkes.

Hjemmeholdet satte sig på spillet, men det blev først rigtig farligt et minut før pausen, da Thomas Enevoldsen efter et godt træk var alene igennem med målmand Karl-Johan Johnsson.

AaB-spillerens afslutning blev blokeret, og hjemmeholdet var derfor bagud ved pausen.

Enevoldsen skulle dog få sin revanche 18 minutter inde i anden halvleg.

En fremragende aflevering fra Lukas Spalvis fandt vej til en dybdeløbende Thomas Enevoldsen, og denne gang lykkedes det for offensivspilleren at sende bolden i nettet.

Glæden varede kort i Aalborg, før heldet endnu en gang var med Randers efter en dødbold.

Et frispark fra venstre side havnede hos svenskeren Mikael Ishak. Hans flugter ramte Kenneth Emil Petersen, så bolden skiftede kurs og snød en fuldstændig chanceløs Nicolai Larsen og gik i mål.

Det tvang igen AaB til at satse fremad. Belønningen kom noget hurtigere denne gang. Ti minutter senere sørgede Lukas Spalvis selv for, at størstedelen af de knap 6000 tilskuere fik noget at varme sig på i den nordjyske kulde.

Topscoreren sendte elegant et frispark uden om både muren og målmand Karl-Johan Jonsson. Der kan dog stilles spørgsmålstegn omkring murens placering, som ikke syntes yderlig nok til at forhindre et skruet spark i at gå i mål.

Randers-målmanden skulle dog få revanche flere gange, men måtte siden give op, da Lukas Spalvis med 12 sekunder tilbage af tillægstiden modtog et indlæg, før han vendte rundt og fra nært hold sparkede bolden i mål.

Dermed udnyttede AaB de resterende hold i top-fires pointtab denne weekend. Nordjyderne er nummer tre med fire point op til FC København på førstepladsen, tre op til FC Midtjylland og to ned til Brøndby. Randers ligger nummer seks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip