Topseedede Jan Ø. Jørgensen får sikker start i Indien

Der er forventninger om et godt dansk resultat i herresingle ved badmintonturneringen Yonex Sunrise India Open. Tre danskere er seedet i top seks, og topseedede Jan Ø. Jørgensen skuffede ikke i sin første kamp onsdag morgen dansk tid.

Med undtagelse af indledningen på første sæt førte danskeren gennem hele kampen mod japanske Sho Sasaki, og trods en skidt periode midt i første sæt, hvor japaneren tog syv point i træk, var der rigeligt med forspring at give af.

Slutcifrene lød på 21-18 og 21-13.

Jan Ø. Jørgensen er i god form for tiden. For blot et par uger siden nåede han finalen ved All England, hvor han i tre sæt måtte se sig slået af den stærke kineser Chen Long.

Jørgensen vandt første sæt og så ud til at kunne blive den første danske herresingle siden Peter Gade i 1999 til at løfte All England-trofæet, men gassen gik af ballonen i andet og tredje sæt.

Senere onsdag var også de andre danske herresingler i aktion i Indien. Sjetteseedede Viktor Axelsen vandt ubesværet over værtslandets Sai Praneeth Bhamidipati i to sæt, mens femteseedede Hans-Kristian Vittinghus overraskende røg ud.

Han tabte til en anden inder, Sameer Verma, i to sæt i sin førsterundekamp.

Sidste danske islæt i herresingle, useedede Joachim Persson, kæmpede i tre sæt mod kinesiske Wang Zhengming, men han måtte til sidst se sig besejret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip