Tor reddede tre drenges liv: Jeg gjorde bare, som alle andre mennesker ville gøre

Søndag eftermiddag bankede det hårdt på døren til Tor Ivar Henriksens hjem.

Den 28-årige nordmand blev mødt af en mand, der råbte, at nogle børn var fanget i et stort sneskred og havde brug for hjælp.

- Jeg tog lidt tøj på og løb ud, forklarer Tor Ivar Henriksen om oplevelsen, der fandt sted ved Hammerfest i Nordnorge i weekenden.

Da han nåede til skredet, var tre drenge på syv, 10 og 13 år fanget i sneen.

- En anden beboer havde fået overkroppene frem på de tre børn, så jeg hjalp med at grave dem helt ud af sneen, så de kunne komme væk. Jeg prøvede at holde kontakt med dem, indtil ambulancerne kom, fortæller Tor Ivar Henriksen til Dagens.dk.

Læs også: Barn død efter lavine på Svalbard i Norge

Skredet var ifølge øjenvidner 70x70 meter og ramte blandt andet et populært legeområde i Hammerfest.

Første meldinger gik på, at de tre børn var i kritisk tilstand, men til alles store glæde og takket være den hurtige indsats, kunne sygehuset melde klokken 17:18, at de tre “kun” er lettere skadet og dermed nok skal komme sig.

Politi, ambulance, brandvæsen, Røde Kors og en lokal organisation rykkede alle ud til stedet, men Tor Ivar Henriksen var altså hurtigere på stedet sammen med nogle andre, der fik børnene ud af sneen, og det får lokale såvel som natinoale medier til at hylde ham på de sociale medier. 

- Jeg vil ikke sige, at jeg er en helt. Jeg gjorde bare, som alle andre mennesker ville have gjort, siger Tor Ivar Henriksen dagen derpå.

Ifølge lokalt politi på Twitter, er der ikke kommet flere til skade ved lavinen. 

Se billederne fra skredet, som Hammerfestingen har lagt på sin facebookside:
 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Se video fra søket i skredområdet utenfor Bybo

Posted by Hammerfestingen on Sunday, February 7, 2016

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip