Torontos borgmester er på vej tilbage

Når den crackrygende canadiske borgmester fra Toronto, Rob Ford, vender tilbage på arbejde mandag, er han mere populær end nogensinde efter en tur på afvænning for sit internationalt kendte alkohol- og narkomisbrug.

Den 45-årige Ford er ifølge de seneste meningsmålinger rykket op på anden- eller tredjepladsen forud for kommunalvalget i oktober, selv om han har været fraværende fra kampagnen i en måned, mens han var på et afvænningscenter.

Hans overraskende tilbagevenden sker, efter at hans popularitet faldt til 32 procent i begyndelsen af juni, da han forsvandt fra rampelyset.

- Med hans nu nært forestående tilbagevenden er interessen for borgmesteren voksende, og med det, som det normalt sker, også anerkendelsen af ham, siger Lorne Bozinoff fra Forum Research, som har offentliggjort meningsmålingen, der viser Ford lige bag spidskandidat Olivia Chow.

- Med et gab på syv procentpoint vil vi se, om det er et forbigående fænomen eller en vedvarende bølge, som vil føre ham tilbage ind i kampagnen, som han forlod så brat, tilføjer Bozinoff.

I dagene forud for Fords længe ventede tilbagevenden, lå Torontos rådhus spøgelsesagtigt hen med de fleste byrådsmedlemmer og størsteparten af personalet på ferie.

Udenfor lød der jazztoner fra en festivalscene på det lokale torv tæt på det modernistiske kommunehovedkvarters markante, konkave mure og to tårne.

Ford tog sig en pause fra rådhuset i maj, midt i sin genvalgskampagne for i stedet at lade sig indlægge til afvænning, efter at nogle videoer var dukket op i løbet af det seneste år. Heraf fremgik det, at han havde røget crackkokain.

Han har gennemgået knap 500 timers behandling, og når Ford vender tilbage er det sandsynligt, at han vil fortsætte sin kampagne med giv-mig-en-chance-til.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip