Torontos crackrygende borgmester er tilbage fra afvænning

Torontos skandaleramte borgmester, Rob Ford, indrømmer, at han fuldstændig har fornægtet sit misbrug af alkohol og stoffer.

Borgmesteren i Canadas største by går efter at blive genvalgt ved kommunalvalget til oktober, og mandag vendte han tilbage fra afvænning. Rob Ford siger, at han nu er begyndt at få styr på sit liv, og han beder vælgerne om en chance til.

- Jeg havde overbevist mig selv om, at jeg ikke havde et problem. Men det stod hurtigt klart, at mit alkohol- og stofmisbrug havde en meget alvorlig indvirkning på min familie, mit helbred og mit job som borgmester, siger han.

- Efter at have gennemlevet nogle af de mørkeste øjeblikke i mit liv besluttede jeg mig for, at det var nok. Jeg var blevet min egen værste fjende. Det var tid til at søge hjælp - professionel hjælp, tilføjer han.

Rob Ford tog orlov fra sit job i maj - midt i valgkampen - for at gå på afvænning, efter at nogle afslørende videoer dukkede op i løbet af det seneste år. Videoerne viste blandt andet, at han røg crack og opførte sig ubehøvlet i stærk beruset tilstand.

I første omgang benægtede 45-årige Rob Ford, at han havde røget crack. Men senere gik han til bekendelse og sagde, at han havde drukket sig fra sans og samling, da han inhalerede stoffet.

Han er siden blev frataget de fleste af sine magtbeføjelser, men titlen som borgmester har han endnu. De fleste af hans opgaver bliver varetaget af viceborgmester Norm Kelly. Rob Ford blev valgt til borgmester i 2010.

Toronto-borgmesteren er ifølge de seneste meningsmålinger rykket op på anden- eller tredjepladsen forud for kommunalvalget i oktober, selv om han har været fraværende fra kampagnen, mens han var på et afvænningscenter. Han har gennemgået knap 500 timers behandling.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip