Torsdagens Roskilde-koncerter deler anmelderne

Flere iøjnefaldende artister får blandede karakterer for deres optrædener på Roskilde Festival torsdag, hvor musikken for alvor blev sparket i gang.

De danske musikanmeldere er især uenige om et af festivalens hovednavne, den amerikanske rapduo Outkast, der åbnede festivalens Orange Scene torsdag eftermiddag.

Politikens musikredaktør, Simon Lund, har kun ros til overs for det genforenede, farverige makkerpar, André 3000 og Big Boi.

- Storgrinende kommer de ridende på alle de gamle hits. Hvilket er paradoksalt. For Outkast har kun søgt fremad, flyttet sig og trukket hele hiphop- og popverden med sig, skriver han og kvitterer med fem ud af seks hjerter.

Outkast får samme karakter af Berlingskes anmelder, mens Ekstra Bladets Thomas Treo ikke tøver med at betegne koncerten som et "hovedløst discountshow" og plastrer sølle to ud af seks stjerner på sin anmeldelse.

- En på alle måder typisk hiphopkoncert fra nogle på alle måder atypiske originaler, der pludselig bare var ordinære, skriver Thomas Treo.

Jyllands-Posten og BT giver koncerten henholdsvis tre og fire stjerner.

Også den svenske popstjerne Lykke Li deler vandene med sin koncert på festivalens næststørste scene, Arena.

Berlingskes anmelder har hørt en overbevisende koncert og belønner Lykke Li med fem ud af seks stjerner.

- Midt inde i den store lyd står Lykke Lis stemme, som er cool, træfsikker og alligevel rundet af følsomhed, tvivl, smerte, lyder det fra Berlingske.

Både Ekstra Bladet og BT giver popstjernen fire stjerner, men ifølge Politiken, der giver tre hjerter, bar koncerten præg af, at Lykke Li ikke kom ud over scenekanten og viste, at hun er "i sin egen liga".

Mens det legendariske rockband Rolling Stones torsdag aften fyrede op under Orange Scene, stod forbløffende mange mennesker parat til at høre de britiske popkometer Bastille på Arena.

Musikmagasinet Gaffa giver koncerten fem stjerner og kalder de unge briters præstation for en "magtdemonstration af popmusik i 2014", mens Berlingskes anmelder kun giver tre stjerner for bandets overdrevne brug af klichéfyldte "åh-åh-kor".

/ritzau/

 

Dagens Gossip