Total mørklægning fortsætter i Kundby-sag

Skrevet af admin

09/02/2016

Mest læste i dag

I Retten i Holbæk er dørene igen blevet lukket i den såkaldte Kundby-sag, hvor en 15-årig pige fra Kundby og en 24-årig mand sidder varetægtsfængslet.

Tirsdag skal dommer Anette Codam beslutte om den 24-årige mand, der er tidligere syrienkriger, fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Han har siddet fængslet i isolation siden 15. januar.

Men pressen får ikke adgang til retsmødet. Det var anklager Peter Ahleson, der begærede dørlukning, som der også har været ved de foregående retsmøder i den totalt mørklagte sag.

Pressen måtte heller ikke høre begrundelsen for dørlukningen og blev vist ud af retslokalet, da Peter Ahleson argumenterede for den.

- Efter at have hørt anklagerens begrundelse for at lukke dørene og forsvarerens redegørelse for, hvorfor han ikke har bemærkninger til den, er jeg af den opfattelse, at dørene skal lukkes, sagde dommer Anette Codam inden dørlukningen.

Den 15-årige pige fra Kundby har tirsdag oplyst igennem sin forsvarer, at hun frivilligt går med til at få forlænget varetægtsfængslingen i fire uger.

Det har ikke været muligt at få oplyst sigtelserne mod de to. Men den 15-årige, der er konverteret til islam og har støttet jihad på et socialt medie, er angiveligt sigtet for at ville fremstille sprængstoffer.

Hun blev anholdt 13. januar og blev stillet for en dommer dagen efter. Og 14. januar meldte den 24-årige sig selv i Østjylland og blev anholdt. På Facebook har den 15-årige kaldt manden for sin bedste ven.

Noget tyder på, at sagen er omfangsrig. Anklager Peter Ahleson slæbte på seks ringbind, da han mødte i retten. Men på grund af de dobbeltlukkede døre er det fortsat et mysterium, hvad de indeholder.

Heller ikke oplysningen, om hvorvidt de sigtede erkender sig skyldige eller ej, er kommet frem endnu.

/ritzau/