Totalt sammenbrud koster Lucas Bjerregaard topplacering

14/12/2014

Golfspilleren Lucas Bjerregaard havde muligheden for at gøre søndagen uforglemmelig, da han havde sin første triumf på European Tour inden for rækkevidde.

Men i stedet blev sidstedagen ved European Tour-turneringen Alfred Dunhill Championship i Sydafrika uforglemmelig for det negative.

Danskeren lå inden de sidste 18 huller på andenpladsen kun ét slag fra førstepladsen, men da dagen var omme måtte han notere sig en placering langt nede i feltet som delt nummer 49.

Forklaringen var et regulært sammenbrud med en runde i 17 slag over par. Til sammenligning var det 23 slag dårligere, end da han lørdag var feltets bedste med en runde i 66 slag.

Søndag lød den på 89 efter en række af dobbeltbogeys.

Dermed kunne Morten Ørum Madsen snige sig op som feltets bedste dansker på en delt 16. plads.

Søren Hansen og Lasse Jensen sluttede som henholdsvis delt nummer 67 og 73.

Turneringens vinder blev sydafrikaneren Branden Grace, der vandt med et forspring på syv slag til den nærmeste.