Tottenham taber til stærke ukrainere

Tottenham kan få svært ved at avancere i Europa League. I den første 1/16-finale mod ukrainske Dnipro blev det til et nederlag på 0-1 på udebane. Nu skal holdet forsøge at vende resultatet til samlet sejr hjemme på White Hart Lane.

Danske Christian Eriksen var ikke blandt Tim Sherwoods foretrukne til startopstillingen, men danskeren blev skiftet ind 20 minutter efter pausen.

Selv om første halvleg ikke bød på mål, var der fine muligheder i begge ender. Hjemmeholdet lagde bedst ud, men manglede effektiviteten.

Tottenham kom siden bedre med i kampen og kunne også have scoret. Nacer Chadli burde eksempelvis have vekslet Danny Roses gode forarbejde til scoring, men Chadli sparkede for dybt i bolden, så den gik over mål.

Efter pausen fortsatte det levende opgør med mange chancer. London-holdet skulle være glade for at have en kompetent målmand i skikkelse af Brad Friedel. Han havde mange gode redninger.

I den anden ende havde Roberto Soldado en kæmpe chance for at bringe Tottenham foran, men også han sparkede over mål.

10 minutter før tid kom sejrsmålet. Jan Vertonghen begik straffespark, og Dnipros Yevgen Konoplyanka vekslede det til 1-0 via stolpen.

Siden havde Tottenham en god mulighed for udligning, men ukrainerne havde omvendt flere store chancer for at øge den fortjente sejr.

Der er returkamp i London på torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip