Tour-arrangør dementerer: Ingen Tour til Thailand

Der er tale om en misforståelse af de store, hvis Thailands officielle turistmyndighed, TAT, tror, at Tour de France-arrangøren ASO gør sig tanker om at lægge en del af sin Tour de France-rute i det asiatiske land.

Sådan kan man kun konkludere tilbagemeldingerne fra ASO. Ifølge nyhedsbureauet Reuters, er der derimod tale om et enkelt lille cykelløb på lavere niveau, et såkaldt "kriterium", som typisk køres over mange omgange på en kort rundstrækning i en større by.

ASO mener ganske enkelt, at noget er gået galt i oversættelsen mellem parterne.

- Der er ganske rigtigt samtaler, men ikke om at bringe Tour de France til Thailand, siger en talsmand fra ASO til Reuters for at specificere eller dementere en pressemeddelelse fra TAT i Thailand.

- Vi taler om at komme til Thailand med et kriterium, som vi har lavet "Saitama Criterium by Le Tour France" i Japan, siger talsmanden videre.

Franskmændenes præcisering ændrer imidlertid ikke noget for organisationen i Thailand. Her har man blot ændret årstallet, så det ikke, som i pressemeddelelsen, handler om 2015, men om 2016.

- Vi har stadig samtaler med Tour de France-arrangørerne, men vi ser på næste regnskabsår. Så 2016, ikke 2015, siger TAT's guvernør Thawatchai Arunyik til Reuters.

Arunyik er stadig overbevist om i sin sag:

- Vi er ikke sikre på endnu, hvor mange etaper, vi skal arrangere. Om det er en eller to eller hele løbet. Det er noget, vi stadig mangler at diskutere, siger Arunyik.

De to parter har tilsyneladende en del knaster, som skal høvles til, inden en aftale kan skrives under.

Næste års Tour de France-rute bliver afsløret i Paris 22. oktober. Det er dog sikkert, at løbet begynder i den hollandske by Utrecht.

/ritzau/